UPDATE: Man verwondt mensen met mes in Finland

UPDATE: Man verwondt mensen met mes in Finland

In het centrum van het Finse Turku heeft een man verschillende mensen verwond met een mes. De dader is door de politie in de benen geschoten en werd ingerekend. De politie zegt nog te zoeken naar “mogelijk meerdere daders” in de stad en vraagt mensen om het centrum van Turku te mijden. De Finse openbare omroep YLE citeert twee ooggetuigen die spreken van drie mannen die “Allahu Akbar” riepen en wegliepen van het plein. Minstens vijf mensen zouden gewond geraakt zijn. Er is ook sprake van een lichaam dat bedekt werd op het plein. De politie heeft geen overlijden bevestigd, meldt de Zweedstalige Finse krant Hufvudstadsbladet.

President Sauli Niinisto, premier Juha Sipilä, minister van Binnenlandse Zaken Paula Risikko en vicepremier Petteri Orpo hebben al contact gehad met elkaar naar aanleiding van de gebeurtenissen en volgen de zaak op, meldt de kanselarij van de president. Risikko is op weg naar Turku. De politie plant een persconferentie om 19.00 uur lokale tijd (18.00 uur in België).
In Turku worden de bibliotheek en een winkelcentrum ontruimd, zo meldt YLE. Op de luchthaven van Helsinki en de treinstations geldt een verhoogde politiewaakzaamheid na de gebeurtenissen in Turku. De politie heeft ook een tiplijn geopend.

bron: Belga