Rally van Duitsland - Mikkelsen op kop in Duitsland, Neuville schuift op naar zesde stek

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Noor Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC) staat na vier ritten aan de leiding in de Rally van Duitsland, dat is de tiende manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap. Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) volgt in tweede positie op 4.8 seconden van Mikkelsen. Wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) is derde. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) nam in het begin van de derde klassementsrit een bocht te breed en verloor daarmee wat tijd. Hij staat op de zesde plaats op 21 seconden van leider Tänak.

Het gaat er bijzonder spannend aan toe in de Rally van Duitsland. Na vier ritten hebben vier verschillende rijders elkaar bovenaan de stand afgewisseld. Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) verraste iedereen en won de korte klassementsrit op donderdagavond. Vrijdagochtend nam Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) het commando over om één rit later de leiding weer af te staan aan Ott Tänak. Lang kon de Est niet genieten van de leiding, want Andreas Mikkelsen kwam na een bijzonder snelle tijd in de vierde rit aan de leiding.

Minder goed verging het Thierry Neuville. De Belg ging deze ochtend in de fout. "Eén kilometer na de start van de derde klassementsrit ging ik van de baan. De weg was droog, maar tijdens het remmen kwam ik op een nat stuk terecht. Ik gleed van de weg een wijngaard in. De voorkant van de wagen is beschadigd waardoor ik geen downforce meer heb. De daaropvolgende rit had ik in de snelle stukken heel wat onderstuur. Ik probeer snel te rijden, maar het is zeer verraderlijk." Neuville moet nog één klassementsrit van 9.27 kilometer afwerken vooraleer het team zijn wagen kan herstellen.

Het zit het Hyundai-team niet mee in de Rally van Duitsland. Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC), die zijn 150e WK-rally rijdt, ging na 600 meter in de vierde rit van de baan en moest opgeven. In diezelfde rit reed Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC) lek en verloor hij 50.4 seconden.

De rijders werken nu nog één rit af waarna ze zich naar de assistentiezone begeven. Vrijdagnamiddag worden er nog drie klassementsritten gereden.

bron: Belga