Open Vld-Tienen eist dat Jos Mombaers schepenzetel ter beschikking stelt van partij

De Tiense schepen Jos Mombaers moet zijn schepenzetel ter beschikking stellen van Open Vld. Dat heeft de lokale afdeling van de liberale partij geëist nadat bekendraakte dat Mombaers samen met CD&V’er Bernard Vandereycken een nieuwe politieke beweging heeft opgericht.
Open Vld reageert met verbazing op de beslissing van Mombaers. “We hebben hem alle mogelijke kansen gegeven om zich in 2012 als Open Vld-kandidaat te profileren en alle moeite gedaan om hem een schepenzetel te bezorgen in de huidige coalitie. Ook in 2018 zou Mombaers een prominente rol spelen op de liberale lijst bij de komende verkiezingen”, aldus de mededeling. Mombaers was recent overigens kandidaat om de lijst van Open Vld te trekken maar moest de duimen leggen voor OCMW-voorzitter Bram Delvaux.
“We betreuren dat Mombaers en Vandereycken de huidige coalitie in diskrediet brengen en de verdere werking van het schepencollege mogelijk hypothekeert”, aldus Open Vld Tienen. De huidige meerderheid van CD&V, Groen, N-VA en Open Vld, die in 2015 na een onbestuurbaarverklaring van de stad de sp.a-CD&V-coalitie opvolgde, bezit 17 van de 31 zetels. Indien de raadsleden Mombaers en Vandereycken de rug keren naar de huidige coalitie heeft deze derhalve geen meerderheid meer.

bron: Belga