Leuvens gerecht onderzoekt verdacht overlijden van vrouw in Kortenaken

Het Leuvense parket heeft een gerechtelijk onderzoek geopend naar het overlijden van een 47-jarige vrouw in Kortenaken. De vrouw werd donderdag levenloos aangetroffen maar het is nog niet duidelijk hoe zij is gestorven. Haar partner werd ook in de woning gevonden, in verwarde toestand. De man wordt momenteel verhoord door de politie, zo meldt het Leuvense parket. De zus van de 47-jarige vrouw had donderdag de lokale politie Hageland gebeld omdat ze al een tijd niets meer had gehoord van haar zus. Toen de politie poolshoogte ging nemen in de woning van de vrouw, in de Uilstraat in Kortenaken, trof ze daar het levenloze lichaam van de vrouw aan. De vriend van het slachtoffer was ook in de woning maar was erg verward en kon niet meteen een officiële verklaring over de dood van zijn vriendin afleggen.

Het parket stelde de wetsarts en het labo aan om ter plaatse onderzoek uit te voeren en uit het eerste onderzoek van de wetsarts bleek dat de vrouw al enkele dagen eerder overleden zou zijn. Daarop vorderde het parket een onderzoeksrechter en liet een gerechtelijk onderzoek openen voor schuldig verzuim. Intussen is vrijdag een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de vrouw maar die heeft nog geen duidelijkheid gebracht over de doodsoorzaak.
“Een aantal pistes worden momenteel nog onderzocht”, aldus het Leuvense parket. “Het onderzoek van de lokale recherche van PZ Hageland en onder leiding van de onderzoeksrechter loopt volop. De partner wordt momenteel verhoord door de politie.”

bron: Belga