Diamond League Birmingham - Vier Belgen krijgen uitgelezen kans om seizoen extra glans te geven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kevin Borlée, Soufiane Bouchikhi, Renée Eykens en Isaac Kimeli vertegenwoordigen zondag in Birmingham de Belgische eer tijdens de Diamond League-atletiekmeeting. Het gaat om de laatste 'gewone' manche van het seizoen, alvorens de beste atleten in elke discipline naar de finales in Zürich en Brussel trekken. De vier Belgen treden allen aan in disciplines die in Birmingham strikt genomen buiten de Diamond League vallen, maar krijgen toch mooie namen tegenover zich. Kevin Borlée (400m) heeft de meeste winstkansen, omdat het een wedstrijd op maat van de Britten wordt. De nummer elf van het WK in Londen heeft de tweede jaartijd van alle deelnemers.

Soufiane Bouchikhi (3.000m) mag zich in de laatste race op Britse bodem van viervoudig olympisch kampioen Mo Farah aan een uitzinnig publiek verwachten. Bouchikhi schopte het op het WK net niet tot in de 5.000m-finale, Farah won de 10.000m. Bouchikhi heeft met 8:01.99 het traagste persoonlijk record van alle deelnemers.

Europese beloftenkampioenen in respectievelijk het veld en de 800 meter Isaac Kimeli en Renée Eykens, die zich niet voor het WK wisten te plaatsen, komen in de mijl (Kimeli) en de 800 meter (Eykens) in een absoluut topveld terecht. Kimeli liep nog nooit eerder een Diamond League.

Op internationaal vlak is het uitkijken naar liefst negentien kersverse wereldkampioenen. Naast Farah zijn onder meer ook Dafne Schippers, Phyllis Francis, Mutaz Barshim en Ramil Guliyev van de partij in de op een na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk.

bron: Belga