Aanslag Barcelona – Achttien verschillende nationaliteiten onder doden en gewonden

Bij de aanslag van donderdag in het toeristische hart van Barcelona zijn zeker achttien verschillende nationaliteiten betrokken. Dat zegt de civiele bescherming. Donderdag reed een busje in de vooravond in op de mensenmassa op de voetgangerszone van de Ramblas in Barcelona. Zeker dertien mensen zijn daarbij om het leven gekomen, er vielen ook honderd gewonden. De civiele bescherming laat vrijdagochtend weten dat er onder de dodelijke slachtoffers en gewonden mensen van achttien verschillende nationaliteiten zijn, zonder verder uit te wijten over hun toestand.
Zeker een Belgische vrouw kwam om het leven bij de aanslag die is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat (IS). Twee mensen werden opgepakt, de bestuurder van het busje is nog steeds op de vlucht.
Naast het Belgische slachtoffer zijn er ook Fransen, Duitsers, Nederlanders, Argentijnen, Venezolanen, Australiërs, Hongaren, Peruvianen, Ieren, Grieken, Cubanen, Macedoniërs, Chinezen, Italienen, Roemenen, Algerijnen en Spanjaarden onder de slachtoffers.

bron: Belga