Virginie werd betrapt met een boek op weg naar haar vakantie

Virginie werd betrapt met een boek op weg naar haar vakantie

Vive les vacances! In augustus betrappen we lezers op de TGV naar zomerse oorden. Zij doen de route du soleil met extra hoge snelheid. Welke boeken nemen ze mee in hun koffer? En waar gaat de reis naartoe?

Je tweede leven begint als je begrijpt dat je er maar één hebt. Dat heeft Virginie Botta (35) helemaal begrepen. Ze houdt van haar job als verzekeringsmakelaar maar ze gaat er even graag eens lang tussenuit. Onder haar arm zien we ‘Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n’en as qu’une’ van Raphaëlle Giordano. Gekozen omwille van de titel.

Acute routinitis

‘Camille, het hoofdpersonage, heeft alles wat ze wil en toch mist ze iets. Wanneer ze ‘routinoloog’ Claude ontmoet, legt ze haar lot in zijn handen. Hij vertelt haar dat ze aan ‘acute routinitis’ lijdt, een aandoening van de ziel die steeds meer mensen raakt, vooral in het Westen. De symptomen zijn onder andere gebrek aan motivatie, chronische somberheid en het onvermogen om gelukkig te zijn ondanks een overvloed aan materiële goederen.

Op de achterflap staat dat auteur Raphaëlle Giordano ‘ons leert hoe we op adem kunnen komen en van het leven kunnen leren houden’. Van het leven genieten, dat is waar vakantie omdraait, toch? Ik neem straks in Parijs het vliegtuig naar Canada. De Niagarawatervallen, Quebec, Montreal, baleinwalvissen: laat maar komen!’

(hd)

Deze lezeres reist van Brussel naar Parijs – Luchthaven Charles De Gaulle, reistijd 1u16min.

Meer boekentips voor onderweg? Surf naar www.lezerstippenlezers.be. Betrapt met een boek is een initiatief van Iedereen Leest en Metro, i.s.m. met TGV®.