Dit zijn onze tips voor het weekend!

door
Matthias
Leestijd 1 min.

Assortimens (Nog t.e.m. 31/08)

Antwerpen – Dans te moeilijk voor kinderen? Natuurlijk niet! Zeker niet wanneer de voorstelling zich afspeelt op een ‘gewone' plek. Hoewel, gewoon… Ooit al iemand zien dansen in een containerpark? In de voorstelling Assortimens van keski.e.space gebeurt het. De dansers nemen je mee van container naar container en vertellen zo het verhaal van voorwerpen, of mensen, die niemand meer wil. Net zoals hun spullen is er wel een hoek af, of zit er een vijs los…

S. Spinnox

Zomerzoektocht Lier (Nog t.e.m.17/9)

Lier – Voor de 31ste keer (!) organiseert het Davidsfonds nog tot 17 september een zomerzoektocht en deze keer is de streek rond Lier aan de beurt. De tocht loopt langs de twee belforttorens, het door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen begijnhof, langs de meanderende Nete en nog meer verborgen pareltjes rond Lier. Het Lammetjesparcours (25 km) is er speciaal voor gezinnen en leg je met de fiets of de auto af. Startpunt: de toeristische dienst van Lier.

Foto Wikipedia - Tfa1964

Druivenfeesten (Van 18/8 t.e.m. 23/8)

Overijse – Een druivenstoet, druivenmis, een druivenrun, de opening van een ‘verbroederingskelder', een schlageravond en héél wat plezierige wijnavonden – dat kunnen alleen maar de Druivenfeesten in Overijse zijn. Hoogtepunt van dit fruitige gebeuren is de verkiezing van de druivenambassadeur (m/v). Laat dat sap maar stromen!

Foto R.V.

Blotevoetenpaden (Permanent)

Vlaanderen – Zin in een avontuurlijk en plezierig uitstapje met de kinderen? Trek dan eens naar een van de zes blotevoetenpaden in Vlaanderen. Met je blote voeten in het dauwgras lopen is al super, maar minstens even leuk is het om met blote tenen in de modder te roeren. In Zutendaal, Oekene, Oudenaarde en Zwalm zijn er speciaal aangelegde wandelparcours, en rond Gent zijn er zelfs twee: in de Gentbrugse Meersen en in de Bourgoyen-Ossemeersen.

EPA / F. Khan

Dansen in het Park (19/8 t.e.m. 21/8)

Sint-Amandsberg (Gent) – Wat is er leuker dan Dansen in het Park? Zelfs wie twee linkerbenen heeft kan terecht op dit gemoedelijke dansfeest voor de hele familie. Het festival start met een feestelijke opening, daarna zijn er twee dagen lang dansoptredens, -initiaties en -workshops voor de meest onervaren én de meest ervaren dansers. Echt wel een beetje dansschroom? Ga rustig zitten, bestel een lekker drankje en geniet van andermans uitslaande benen.

Foto R.V.