Een derde van de vegetariërs eet vlees als ze dronken zijn

Een derde van de vegetariërs eet vlees als ze dronken zijn
Foto Pexels

Volgens een Brits onderzoek grijpt een derde van de vegetariërs bij een glaasje te veel op toch naar vlees. “Het zijn vaak de mensen die voor hun gezondheid vlees afzweren, die niet aan de verleiding kunnen weerstaan”, klinkt het.

Het onderzoek van VoucherCodesPro peilde bij 1.700 Britse vegetariërs naar hun eetgewoonten. Daarbij werd ook gevraagd naar wat ze doen als veel gedronken hebben. Het verrassende resultaat was dat 37% van de bevraagden toegaf toch vlees te eten als de alcohol naar hun hoofd gestegen is.

Bovendien gaf de helft daarvan aan dat ze hun vegetarische belofte elke keer ze dronken zijn schenden. Het onderzoek peilde ook naar het feit of ze hun vrienden hiervan inlichtten. Zeven op de tien antwoordde dat ze het geheim hielden en hun vrienden en familie nooit zouden laten weten dat ze stiekem vlees aten.

Vergelijkbaar met op dieet zijn

In een reactie aan Press Union maakt een psycholoog een verschil tussen vegetariërs die vlees mijden voor hun gezondheid en om ethische redenen. “De meeste mensen die ‘valsspelen’ zijn de ‘gezondheidsveggies'”, klinkt het. “‘Ethische’ vegetariërs voelen waarschijnlijk een grotere verbondenheid met de belofte om geen vlees te eten.”

“Als je geen vlees eet omdat je gezonder wil leven, dan ben je volledig afhankelijk van je zelfbeheersing en zelfregulatie. Je kan het vergelijken met mensen die zichzelf op dieet zetten.”