Weerbericht – Buien en kans op onweer

Een storing trekt donderdag vanaf de kust het land in richting Ardennen, met eerst regen en buien in het westen en noorden. In het zuidoosten zijn er aanvankelijk nog opklaringen. Maar in de namiddag kunnen de buien in het centrum en later ook het zuidoosten van het land hevig zijn en gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en Hoog-België en 24 of 25 graden in de Kempen, zo meldt het KMI. ’s Avonds en ’s nachts blijft het wisselvallig en wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of lokaal ook enkele stevige onweerachtige buien vanaf het zuiden. De minima liggen tussen 15 en 18 graden.
Vrijdag geven de weerkaarten eerst regen aan, mogelijk nog met lokaal onweer. Vanaf het westen wordt het daarna licht wisselvallig met een paar buitjes, maar vaak ook droog weer met zon en wolken. Het kwik klimt tot circa 22 graden.
Zaterdag wordt wisselend bewolkt met enkele buien, maar de meeste tijd droog. De maxima liggen daarbij rond 21 graden. Zondag wordt het vervolgens droog, met dezelfde temperaturen.
Maandag wordt een rustige, droge weersdag, met zon en wolkenvelden en maxima tussen 19 en 24. Dinsdag wordt nog een tweetal graden warmer, maar met kans op enkele buien aan het einde van de dag. Woensdag wordt wisselvalliger.

bron: Belga