Houten bal van Victor Hortaschool in Evere belandt in handen van Maradonna

Houten bal van Victor Hortaschool in Evere belandt in handen van Maradonna

De houten bal die de leerlingen van de Victor Hortaschool in 2016 maakten is ondertussen in de handen bij Diego Maradonna beland. Het hoofddoel blijft de houten bal in handen krijgen van de Argentijnse wereldster Lionel Messi om hem daarna te verkopen voor het goede doel. Na zijn vertrek bij Jan Ceulemans ging de houten bal al langs bij heel wat bekende (ex-)voetbalsterren zoals Jean-Marie Pfaff, Enzo Scifo, Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Marco Van Basten en Paolo Maldini. Afgelopen dagen werd er nog een extra tussenstop gemaakt bij niemand minder dan ex-wereldkampioen Diego Maradonna, die op toen in Nederland verbleef en de bal met plezier handtekende.

Het project wil Brusselse jongeren tonen dat ze moeten geloven in zichzelf, hun creativiteit en hun toekomstperspectieven. Naast het pedagogische aspect is er ook de intentie om de bal uiteindelijk voor het goede doel te verkopen. Het uiteindelijke doel blijft om de bal bij ’s werelds beste voetballer, Lionel Messi, te krijgen, maar bezieler Bart Uyttersprot spreekt nu al van een geslaagd project.

“Ook al zou de houten bal uiteindelijk niet tot bij Messi geraken, de houten bal heeft tot nu al een mooi en waardevol traject afgelegd. Dat is ook het geval in het dagelijkse leven. Het is niet enkel het einddoel dat telt, ook de weg die je ervoor aflegt en welke mooie zaken je onderweg tegenkomt”, vertelt Uyttersprot.

bron: Belga