Europa League - Ivan Leko brengt verwachte elf aan de aftrap tegen AEK

door
Belga
Leestijd 2 min.

Club Brugge-coach Ivan Leko brengt de verwachte elf namen aan de aftrap in de heenwedstrijd van de Play-offronde in de Europa League tegen het Griekse AEK Athene. De Kroaat geeft het vertrouwen aan het elftal dat vorig weekend de topper ging winnen op het veld van Zulte Waregem. Dat betekent dat doelman Ethan Horvath de gebruikelijke driemansverdediging voor zich krijgt met daarin Stefano Denswil, routinier Timmy Simons en Brandon Mechele. Op het middenveld moeten Marvelous Nakamba en aanvoerder Ruud Vormer voor evenwicht zorgen, op de flanken vinden we Athony Limbombe en Helibelton Palacios terug. Hans Vanaken speelt in steun van seizoensrevelatie Dennis en Jelle Vossen. Bij de bezoekers uit Athene staat Viktor Klonaridis aan de aftrap.

Blauw-zwart kan zich in het eigen Jan Breydelstadion geen misstap veroorloven. De Bruggelingen willen in hun 300e Europese wedstrijd een goede uitgangspositie afdwingen voor de terugwedstrijd van komende week om zo te vermijden voor het eerst in vier seizoenen geen Europees najaar te kunnen afwerken.

Na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League, door het Turkse Basaksehirspor, werd Club Brugge doorverwezen naar het vangnet van de Europa League. Daarin moeten de Bruggelingen eerst nog een Play-offronde overleven, alvorens door te stoten naar de poulefase. Het mislopen van die groepsfase zou sportief een kleine ramp zijn voor blauw-zwart. De laatste keer dat Club Brugge al voor het einde van de zomer klaar was met Europees voetbal, was in het seizoen 2013-2014. Toen struikelde Club (met de Spanjaard Garrido als coach) over het nietige Poolse Slask Wroclaw.

AEK is geen absolute topploeg, maar mag zeker niet onderschat worden. De club uit de hoofdstad finishte de play-offs in Griekenland vorig seizoen als tweede en bereikte zo - net als Club Brugge - de derde voorronde van de Champions League. Daarin was het Russische CSKA Moskou over twee wedstrijden te sterk.

bron: Belga