Aanslag Barcelona – Tui en Thomas Cook contacteren honderden Belgische toeristen

Aanslag Barcelona - Tui en Thomas Cook contacteren honderden Belgische toeristen

Touroperators Tui en Thomas Cook nemen contact op met hun klanten in Barcelona om na te gaan of ze ongedeerd zijn. Tui België heeft momenteel 699 toeristen in Barcelona of omgeving, Thomas Cook 124. Barcelona is een van de topbestemmingen voor citytrips onder Belgische toeristen. “We hebben 699 reizigers die naar Barcelona zijn afgereisd. Van hen zijn er 456 die ook een hotel hebben geboekt in de stad, de overigen kochten enkel een vliegtuigticket”, zegt Tui-woordvoerder Piet Demeyere. “We hebben onmiddellijk sms’jes verstuurd om onze klanten op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen en aan hen gevraagd om een teken van leven te geven.”

De touroperators raden hun klanten aan om de instructies van de lokale autoriteiten te respecteren, zich niet in de omgeving van de Ramblas te begeven en de actualiteit te volgen.

Wat er gebeurt met reizigers die het na de aanslag niet meer zien zitten om te vertrekken en hun ticket naar Barcelona willen omboeken, is nog niet duidelijk. “We moeten ons beleid daarover nog bepalen. Het management zal daarover samenkomen”, zegt de woordvoerder van Tui. Ook bij Thomas Cook bestaat daar nog geen duidelijkheid over.

bron: Belga