Aanslag Barcelona – Steunbetuigingen van burgemeesters Londen en Nice

Aanslag Barcelona - Steunbetuigingen van burgemeesters Londen en Nice
Aanslag Barcelona - Steunbetuigingen van burgemeesters Londen en Nice

De burgemeesters van Londen en van Nice hebben hun steun betuigd aan de inwoners van Barcelona. Beide steden werden eveneens getroffen door een aanslag waarbij een voertuig inreed op mensen. “Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers van deze barbaarse terreuraanslag in de prachtige stad Barcelona, en bij de moedige nooddiensten”, plaatste de Londense burgemeester Sadiq Khan op Twitter. “Londen staat aan de zijde van Barcelona tegen het kwade van terrorisme.”

Op 3 juni reden drie mannen in op voetgangers aan London Bridge. Vervolgens begonnen ze mensen neer te steken in cafés en restaurants in de buurt. Acht mensen kwamen daarbij om het leven. Eerder was er al een dodelijke aanslag met een voertuig bij Westminster.

Ook in Nice gebeurde het. Daar reed een man met een vrachtwagen in tijdens een viering van de Nationale Feestdag op 14 juli 2016. Die aanslag kostte het leven aan 86 mensen.

“Geschokt na de terreuraanslag in Barcelona. De stad Nice is solidair met Barcelona en steunt de slachtoffers van deze schaamteloze aanslag”, zegt burgemeester Christian Estrosi, ook via Twitter.

Bron: Belga