Aanslag Barcelona – Spaanse koningshuis noemt aanvallers “moordenaars”

Het Spaanse koningshuis heeft de terroristische aanval in Barcelona veroordeeld, zij het zonder koning Felipe daarbij te quoten. “Dit zijn moordenaars, simpelweg criminelen die ons niet zullen terroriseren”, schreef het koningshuis op Twitter.
Het paleis drukte ook zijn solidariteit uit met de Catalaanse stad. “Heel Spanje is Barcelona. De Ramblas zal ons allemaal opnieuw toebehoren”, klonk het.
Ook de Spaanse premier Mariano Rajoy reageerde op Twitter. “De terroristen zullen nooit een verenigd volk verslaan dat houdt van de vrijheid in plaats van de barbarij.”
De paus in Rome gaf donderdagavond uiting van zijn grote bezorgdheid, en van zijn verbondenheid met het Spaanse volk. “De paus bidt voor de slachtoffers van deze aanval en wil zijn verbondenheid met het Spaanse volk uitdrukken, vooral met de gewonden en de families van de slachtoffers”, voegde hij toe.
Ook heel wat wereldleiders hebben de aanslag al veroordeeld, net als een aantal grote namen uit de sportwereld. De Portugees Cristiano Ronaldo, spits bij Real Madrid, liet weten “geschokt” te zijn. “Ontzet over de berichten uit Barcelona. Al mijn steun en solidariteit aan de families en vrienden van de slachtoffers”, schreef de stervoetballer op Twitter.

bron: Belga