Aanslag Barcelona – Belgische vrouw overleden, andere Belgen in het ziekenhuis

Bij de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona is één Nederlandstalige Belgische vrouw en er liggen ook Belgen in het ziekenhuis. Dat zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders donderdagavond. Het Belgische consulaat heeft contact gehad met de familie en het overlijden is bevestigd door de Guardia Civil. “Er verblijven veel Belgen in Barcelona op dit moment”, zegt de minister. “We hebben al contact gehad met verschillende families. In de meeste gevallen leverde dat positieve info op, maar in één geval was er heel slecht nieuws.”
Of het bij één Belgisch slachtoffer blijft, is voorlopig onmogelijk te zeggen. “Er zijn ook veel gewonden en identificatie is in zo’n geval niet de eerste zorg”, aldus Reynders. “De gewonden liggen ook verspreid over verschillende ziekenhuizen.”
Later op de avond voegde Reynders nog toe dat consulaire medewerkers ook in contact staan met Belgen die in het ziekenhuis zijn opgenomen na de terreuraanslag.
Het Belgische consulaat probeert de komende uren zoveel mogelijk nuttige informatie te verzamelen. Ongeruste Belgen kunnen bellen naar het noodnummer 02 501 81 11.

bron: Belga