Vrouw vindt trouwring na 13 jaar terug rond wortel

Vrouw vindt trouwring na 13 jaar terug rond wortel
Foto Pexels

De 84-jarige Mary Grams heeft na 13 jaar haar verlovingsring teruggekregen. Haar schoondochter vond hem rond een wortel die ze in de familietuin uit de grond haalde.

In 2004 verloor Mary Grams uit het Amerikaanse Armena haar verlovingsring toen ze in de tuin werkte. “Volgens mij is het achter een stuk onkruid blijven haken”, vertelt ze aan CBC News. “We hebben op onze handen en knieën alles afgezocht, maar vonden niets.” Tot haar schoondochter in de tuin wortels ging plukken.

Echtgenoot wist van niets

De gelukkige vinder is Colleen Daley, die getrouwd is met de zoon van Mary. Ze was bezig in de tuin van het vroegere huis van de vrouw, toen ze een wortel bovenhaalde die halverwege iets blinkends droeg. Colleen toonde de ring aan haar man, die het verhaal van zijn moeder herinnerde.

Het sieraad kwam Mary meteen bekend voor. Ze was overgelukkig om het opnieuw te kunnen aandoen en haar andere ring eindelijk te kunnen afdoen. Want nadat ze de verlovingsring was kwijtgeraakt, besloot ze om niets te zeggen aan haar echtgenoot. Ze vreesde dat hij kwaad zou worden en kocht dan maar zelf een gelijkaardig juweel. Haar echtgenoot heeft er nooit iets van gemerkt.

“Het past nog perfect”, zegt Mary met de ring aan haar vinger. “De wortel is er mooi langs weerzijden rond gegroeid. Zoiets heb ik nog nooit gezien.