Aanslag Barcelona kost het leven aan Belgische vrouw

Aanslag Barcelona kost het leven aan Belg
AFP / J. Lago

Onder de slachtoffers van de aanslag in Barcelona zit ook een Belgische. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) gemeld. Ondertussen heeft de Spaanse politie al een verdachte opgepakt en een andere doodgeschoten. Een derde persoon is nog op de vlucht.

Minister Reynders maakte op Twitter bekend dat er een Belgisch slachtoffer te betreuren valt bij de aanslag op de Ramblas. Het zou gaan om een Tongerse vrouw, stelt Patrick Dewael, Open Vld-burgemeester van de Limburgse stad. Of er nog meer Belgen bij de doden of gewonden zijn, is nog onbekend.

Deze namiddag reed een witte bestelwagen een halve kilometer over de drukke winkelstraat in het centrum van Barcelona. Daarbij viel minstens 1 dodelijk slachtoffer en raakte een honderdtal mensen gewond.

Nog een verdachte op de vlucht

De Spaanse politie sprak al snel van een terroristische aanslag. De ordediensten arresteerden een persoon, Driss Oukabir. Het zou gaan om een Marokkaan met een verblijfsvergunning en het zou de man zijn die de bestelwagen gehuurd had.

De politie gaat ervan uit dat er nog twee mensen bij de aanslag betrokken waren. Een daarvan werd kort na de aanval doodgeschoten. De derde persoon is momenteel nog op de vlucht. Eerder circuleerden er berichten dat verdachten zich verschansten in een café in de stad, maar dat is ontkracht door de politie.