Weerbericht – Droog en zonnig

Woensdag blijft het droog en begint de dag op een aantal plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Vrij snel wordt het overal zonnig met hoge wolkenvelden en stapelwolken. De maxima liggen tussen 20 graden in de Hoge Ardennen en 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen, aan zee na de middag uit west tot noordwest. Dat meldt het KMI. Woensdagavond en -nacht blijft het droog en rustig met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht komt er meer middelhoge en hoge bewolking in het westen van het land. De minima liggen tussen 12 graden in de Ardennen en 17 graden aan zee. De zwakke en veranderlijke wind draait tegen het eind van de nacht naar het zuiden en neemt dan toe naar matig.
Donderdag begint nog droog met opklaringen in het centrum en het oosten van het land. Een regenzone bereikt in de loop van de voormiddag de kust en blijft over de noordwestelijke helft van het land slepen. In het zuidoosten van het land komt er wel meer bewolking maar het blijft er grotendeels droog. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen.
Vrijdag is het wisselvallig met perioden met regen of buien. Er is ook kans op onweer. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.
Zaterdag wisselen opklaringen en wolkenvelden af, en kunnen er enkele buien vallen, lokaal met een donderslag. Maxima tussen 18 en 21 graden bij een matige westenwind. Zondag zorgt een hogedrukgebied met centrum over Duitsland voor droog en vrij zonnig weer. We halen maxima rond 22 graden.
Maandag blijft het zonnig en wordt het vrij warm met maxima tot 26 graden. Dinsdag blijft het meestal droog maar komen er meer wolkenvelden. De maxima schommelen rond 22 graden in het centrum van het land.

bron: Belga