Trump looft Noord-Koreaanse leider voor “erg wijze” beslissing over Guam

Trump looft Noord-Koreaanse leider voor "erg wijze" beslissing over Guam

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un geprezen voor diens beslissing om de plannen voor een raketaanval op Guam in de koelkast te zetten. Dat maakte Trump duidelijk op Twitter. “Kim Jong-un van Noord-Korea nam een erg wijze en beredeneerde beslissing. Het alternatief zou catastrofaal en onaanvaardbaar geweest zijn!”, zo deelde de Amerikaanse president mee.

De Noord-Koreaanse staatsmedia hadden gisteren duidelijk gemaakt dat Kim nog wacht met het nemen van een beslissing over een mogelijke aanval op Guam, een Amerikaans eiland in de Stille Oceaan. Die mededeling zorgt er nu voor dat de spanningen tussen Washington en Pyongyang (tijdelijk) niet verder oplopen.

De VS en Noord-Korea waren verwikkeld geraakt in een retorische wapenwedloop rond het kernprogramma van Pyongyang. Het regime van Kim Jong-un had er onder meer mee gedreigd om een kernwapen af te vuren op Guam, waarna president Trump beloofde te zullen antwoorden met “vuur en furie die de wereld nog nooit eerder heeft mogen aanschouwen”.

bron: Belga