Rusland wil geen nieuwe economische sancties tegen Noord-Korea

Rusland wil geen nieuwe economische sancties tegen Noord-Korea

Rusland is niet van plan om nieuwe economische sancties tegen Noord-Korea te steunen. “De mogelijkheden voor het uitoefenen van economische druk zijn zo goed als uitgeput”, zo deelde minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov mee. “We kunnen geen steun bieden aan de ideeën die sommige van onze partners naar voren schuiven, en die als doel hebben om Noord-Korea in een economische wurggreep te houden”, zei Lavrov aan het Russische nieuwsagentschap Tass.

De VN-veiligheidsraad had eerder deze maand al unaniem – dus met Russische steun – ingestemd met een reeks economische sancties tegen Noord-Korea. Dat gebeurde nadat Pyongyang in juli twee intercontinentale ballistische raketten had getest. Het gaat om de strengste sancties ooit tegen Noord-Korea na een rakettest.

Lavrov ziet nu een lichte afname van de spanningen op het Koreaanse schiereiland. Vorige week had de minister nog gesteld dat het risico op een oorlog tussen Noord-Korea en de VS “erg groot” is.

Lavrov heeft ook samengezeten met de Zuid-Koreaanse ambassadeur in Rusland, Park Ro Byug, om te overleggen over de onderlinge relaties, zo blijkt nog uit een erg bondige mededeling van zijn ministerie.

bron: Belga