Real legt Barcelona ook in terugwedstrijd Supercup over de knie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Real Madrid heeft de Spaanse Supercup beet. Net zoals in de heenwedstrijd toonden de Madrilenen zich in Bernabeu een maatje te sterk voor eeuwige rivaal FC Barcelona. Een parel van Asensio en Benzema zetten de eindstand op het bord. Het is al de tweede prijs voor Real Madrid dit seizoen en al de zevende trofee sinds de Fransman Zinedine Zidane het roer van de Koninklijke overnam. Barcelona stond woensdagavond laat voor een schier onmogelijke opdracht wou het de Supercup nog veroveren. Real had Messi en co in de heenwedstrijd immers al een 1-3 nederlaag aangesmeerd. Maar met de geschorste Cristiano Ronaldo in de tribune maakte Barça misschien nog wel een kans.

De jonge Spanjaard Marco Asensio beschikt echter over voldoende kwaliteiten om de leemte van de Portugees op te vullen. Met een kurkdroge knal in de linkerbovenhoek drukte de 21-jarige aanvallende middenvelder de Catalanen al na drie minuten met de neus op de feiten. Het was al het tweede pareltje van de Spanjaard met Nederlandse roots in evenveel wedstrijden.

Nog voor de rust was deze Clasico helemaal gespeeld toen Fransman Benzema het leer na een knap opwippertje voorbij Ter Stegen werkte. Barcelona kon na de pauze geen vuist meer maken zodat Real de eerste prijs in Spanje beet heeft en de tweede prijs van het nog prille seizoen nadat de Koninklijke eerder al Manchester United versloeg tijdens de Europese Supercup. Het is bovendien al de zevende prijs die Real wint onder leiding van Zidane.

bron: Belga