Nek-aan-nekrace tussen Thierry Neuville en Sébastien Ogier bij rally van Duitsland

door
Belga
Leestijd 1 min.

Donderdag start in Saarbrücken de ADAC Rally van Duitsland, de tiende manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap, dat dit jaar een echte nek-aan-nekrace is tussen onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai) en de Franse regerende wereldkampioen Sébastien Ogier (Ford Fiesta). Neuville is mentaal licht in het voordeel. Hij sloop doorheen het seizoen steeds dichter bij viervoudig wereldkampioen Ogier, om uiteindelijk met 160 punten op gelijke hoogte te komen. Omdat hij meer overwinningen op zijn naam schreef, is het Neuville die officieel leider is. Bij de vorige manche, de Rally van Finland, verging het geen van beiden goed. Ogier moest opgeven na een ongeluk en Neuville werd pas zesde, maar pakte zo nog wel punten in de strijd om de wereldtitel.

Het asfaltparcours in de Rally van Duitsland ligt de 29-jarige Belg in principe goed. In 2014 won hij er zijn eerste WRC-rally, vorig jaar werd hij er derde. Ook zijn ploegmaat Dani Sordo werd er al eens tweede en derde. "Het is een afspraak die ons inderdaad meestal goed ligt", aldus Neuville. "Beginnen als WK-leider is echter een nieuwe ervaring. Het zal niet makkelijk worden."

Ook Ogier is vertrouwd met de omloop in de buurt van Saarbrücken. Hij won er al drie keer. Na het leidende duo volgt de nummer drie al op meer dan 40 punten: de Est Ott Tänak (M-sport/Ford) telt er 119.

bron: Belga