Israëlisch leger vernielt huis van Palestijn die drie Israëliërs gedood heeft

Israëlisch leger vernielt huis van Palestijn die drie Israëliërs gedood heeft
Israëlisch leger vernielt huis van Palestijn die drie Israëliërs gedood heeft

Het Israëlische leger heeft de woning vernield van een Palestijn die in juli drie Israëliërs heeft gedood in een Israëlische kolonie op de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft een woordvoerder van het leger gemeld. Israël verdedigt de controversiële maatregel van het vernielen van woningen omdat die mensen zou ontmoedigen om misdaden te begaan. De Palestijn was een woning binnengedrongen in de kolonie Neve Tzuf, in de buurt van Ramallah, en had daar een vader en zijn twee zonen doodgestoken met een mes. Hij werd opgepakt nadat een buurman hem neerschoot. De aanslag gebeurde te midden van de hevige spanningen aan de Tempelberg vanwege de extra veiligheidsmaatregelen die er van kracht waren voor moslims nadat twee politieagenten gedood werden.

Volgens getuigen werd de woning waarin de 19-jarige dader en zijn familie woonde met twee bulldozers vernield. In de afgelopen weken werden ook de vader, moeder en twee broers van de jongeman gearresteerd. Ze worden er volgens de media van verdacht op de hoogte te zijn geweest van het plan van hun zoon en broer, en hem niet te hebben tegengehouden.

Israël vernielt systematisch woningen van de daders van anti-Israëlische aanvallen. De maatregel is volgens de autoriteiten bedoeld om mensen te ontmoedigen om aanslagen te plegen, maar volgens tegenstanders leidt die er enkel toe dat de families van de daders op straat terechtkomen. Mensenrechtenactivisten spreken van oorlogsmisdaden.

Bron: Belga