Darcis moet met rugproblemen forfait geven voor tweede ronde in Meerbusch

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steve Darcis (ATP 64) heeft woensdag forfait moeten geven voor zijn partij in de tweede ronde van het Challengertoernooi in het Duitse Meerbusch (gravel/43.000 euro) tegen de 17-jarige Spanjaard Nicola Kuhn (ATP 246). Dat maakte de organisatie van het Duitse toernooi bekend op haar website. "Steve Darcis moet met rugproblemen forfait geven voor zijn partij tegen Nicola Kuhn. De Spaanse youngster stoot zo door naar de kwartfinales", meldden de Duitsers in een persbericht.

Voor de Luikenaar is het de zoveelste keer in zijn carrière dat hij te maken krijgt met blessureleed. Op Wimbledon vorige maand moest hij nog opgeven in zijn tweede ronde tegen de Spanjaard David Ferrer met eveneens een rugblessure.

Darcis had in de eerste ronde in Meerbusch dinsdag nog in drie sets (1-6, 6-3 en 6-1) de maat genomen van de Fransman Constant Lestienne (ATP 331).

Door het forfait van Steve Darcis, het tweede reekshoofd in Duitsland, zijn alle Belgen in enkelspel in Meerbusch nu uitgeschakeld. Maandag en dinsdag verloren Arthur De Greef (ATP 144), Kimmer Coppejans (ATP 300), Yannick Mertens (ATP 309) en Yannik Reuter (ATP 297) allen hun partij in de eerste ronde.

bron: Belga