Eekhoorn veroorzaakt brand en verpest 82.000 liter melk

Een kaasfabriek in het Canadese Burnaby heeft 82.000 liter melk moeten weggieten door een stroomonderbreking. Die werd veroorzaakt door een eekhoorn die aan materiaal van een elektriciteitspaal had geknaagd.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Een eekhoorn uit het Canadese Burnaby moet vrezen voor zijn leven. Het dier knauwde vorige week donderdag door een deel van het materiaal van een elektriciteitsmast van Scardillo Cheese, een kaasfabriek. Het geknabbel veroorzaakte kortsluiting en brand, waardoor 150 gebouwen zonder stroom kwamen te staan.

Alles door de afvoer

Het grootste slachtoffer was de kaasfabriek zelf. De hoofdaansluiting voor elektriciteit liep langs de paal. Het duurde twaalf uur lang voordat er opnieuw elektriciteit in het gebouw rondstroomde, maar tegen dan was al 82.000 liter melk slecht geworden, meldt Vancouver Sun. Het bedrijf heeft het immense volume gewoon moeten weggieten.

Gelukkig had Scardillo Cheese ook enkele noodgeneratoren staan. Die zijn aangesprongen en hebben de stock van kaas koel gehouden. Het bedrijf had een week nodig om alles weg te werken en proper te maken. Van de eekhoorn is geen spoor meer te bekennen.