Crowdfundingactie redt leven van verwaarloosde hond

Doodsbang, doodsziek en met haar ogen vol met etter werd de hond Wanda enkele maanden geleden op straat gevonden. Dankzij de barmhartigheid van meer dan 500 mensen kon het diertje gered worden.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Eind april kwam Wanda terecht bij het Britse dierenasiel Ravenswood Pet Rescue. Daar ontdekten de medewerkers al snel dat het arme schaap net bevallen was van enkele puppy's. Na de bevalling was ze waarschijnlijk over een hek gegooid en alleen achtergelaten, terwijl ze kampte met koorst, een oorontsteking, eter in haar ogen en een serieuze huidziekte.

Crowdfundingcampagne

Het dierenasiel nam de viervoeter meteen onder de vleugels, maar er was één probleem. De operaties, medicatie en verzorging zouden een flinke duit kosten. Daarom lanceerde Shelley Ridgan, die werkt bij Ravenswood Pet Rescue, een crowfundingcampagne op GoFundMe in de hoop om 3.000 pond (3.300 euro) te verzamelen. Tegen alle verwachtingen was dat streefdoel in een mum van tijd bereikt. Na een week had de actie zelfs meer dan 8.000 pond (8.800 euro) opgebracht.

Nu zijn we ondertussen drie maanden verder en is Wanda volledig genezen. Ze heeft zelfs een adoptiefamilie gevonden. "Ze houdt van knuffels en heeft een onbevreesd karakter gekregen", vertelt haar nieuwe baasje Gail aan Metro.co.uk. "We zouden niet gelukkiger kunnen zijn met haar. We zijn iederen zo ontzettend dankbaar voor alle donaties."

Facebook / Ravenswood Pet Rescue

Facebook / Ravenswood Pet Rescue