Woonwagenbewoners vertrokken uit Huldenberg richting Frankrijk

De groep van 200 Franse woonwagenbewoners die met een 60-tal caravans afgelopen vrijdag onverwacht en zonder toelating neerstreken op een verlaten voetbalsite in Sint-Agatha-Rode (Huldenberg), zijn vandaag in de late namiddag terug vertrokken. Ze trekken naar het Franse Valenciennes, waar ze intussen wel toelating kregen om er te verblijven. Dat meldt de gemeente Huldenberg. Sinds hun aankomst zocht de Huldenbergse burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) samen met de provincie en de politie tevergeefs naar een verhard terrein in de omgeving dat voldoende groot was en waar de nodige basisvoorzieningen aanwezig was. Er werd hierbij ook zonder resultaat bij Defensie aangeklopt. Het privaat terrein dat de woonwagenbewoners vrijdag bezet hielden, was daar immers niet voor geschikt.

Vangoidtsenhoven eiste vrijdag eerst dat de woonwagenbewoners maandag zouden vertrekken. Maandagavond liet hij weten de aanwezigheid van de groep verder te gedogen, tot er een geschikte locatie zou gevonden worden. Hij verwees hierbij naar de hospitalisatie van een van de jonge bewoners.

Nadat ze het positieve nieuws kregen uit Valenciennes, besloot de groep meteen hun reis verder te zetten. De afgelopen dagen liet de burgemeester zich overigens enkele keren bitter uit over het totaal gebrek aan steun vanwege het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid.

bron: Belga