Weerbericht – Nieuwe onweersgolf trekt over het land

Weerbericht - Nieuwe onweersgolf trekt over het land

Deze namiddag trekt een nieuwe onweersgolf van west naar oost over het land met daarbij lokaal hevig onweer dat kan gepaard gaan met wateroverlast, hagel en felle windstoten. In het westen wordt het in de namiddag al vlug droger met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 27 graden in het oosten van het land. In de avond vallen er in het oosten nog stevige onweders die wegtrekken richting Duitsland. ’s Nachts wordt het dan overal droog en lichtbewolkt tot helder met ook vorming van nevel of mist. Het kwik daalt tot 12 graden. Morgen blijft het droog en begint de dag op veel plaatsen grijs met nevel, mist of laaghangende bewolking. Later wordt het overal zonnig met stapelwolken in het binnenland. De maxima liggen tussen 20 graden in de Hoge Ardennen en 24 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. Woensdagavond en in de nacht naar donderdag blijft het droog en rustig met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht komt er meer middelhoge en hoge bewolking toe in het westen van het land. De minima liggen tussen 12 graden in de Ardennen en 17 graden aan zee.

Donderdag begint nog droog met opklaringen in het centrum en het oosten van het land. Een regenzone bereikt in de loop van de voormiddag de kust en blijft over de noordwestelijke helft van het land slepen. In het zuidoosten van het land komt er wel meer bewolking, maar het blijft er grotendeels droog. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en 25 graden in de Kempen.

Vrijdag is het wisselvallig met perioden met regen of buien en kans op onweer. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.

bron: Belga