Tiger Woods had vijf soorten medicatie in bloed bij arrestatie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Golfer Tiger Woods had vijf soorten medicijnen in zijn bloed toen hij eind mei werd gearresteerd wegens rijden onder invloed. Dat blijkt uit een toxicologisch rapport waarop zender ESPN de hand heeft gelegd. Het ging daarbij onder meer om pijnstillers en slaapmiddelen.

Het is vooralsnog onduidelijk of de voormalig nummer een van de wereld doktersvoorschriften voor de medicijnen had. Het ziet er niet naar uit dat er sprake is van illegale middelen.

De winnaar van veertien majors werd op 29 mei opgepakt door de politie. Hij was slapend aangetroffen achter het stuur van zijn auto, waarvan de motor nog draaide, op een weg in Florida vlakbij zijn huis. Beelden van de aanhouding verschenen al snel op de sociale media. Woods maakte een afwezige en verwarde indruk, had moeite met lopen en kon amper zijn ogen openhouden.

Aanvankelijk leek het erop dat Woods was gearresteerd wegens rijden onder invloed van alcohol. Maar dat bleek niet het geval. De 41-jarige Amerikaan, die al jaren sukkelt met de rug en aan slapeloosheid lijdt, mocht de gevangenis van Palm Beach vrij snel weer verlaten.

Op 9 augustus verscheen Woods voor de rechter en herhaalde hij niet onder invloed van alcohol te zijn geweest. Woods zou naar verluidt wel schuldig willen pleiten voor 'roekeloos rijgedrag'. Hij zou dan een rehabilitatieprogramma moeten volgen en een werkstraf krijgen, maar ontsnappen aan een gevangenisstraf.

bron: Belga