Luxehotel opent deuren in voormalig postkantoor in Gent

De internationale hotelgroep Zannier hotels opent vandaag in Gent het luxehotel “1898 The Post” in het voormalig postkantoor aan de Korenmarkt. Het beschermde monument, dat bijna een eeuw dienstdeed als postkantoor en verdeelcentrum in centrum Gent, bestaat voortaan uit 38 hotelkamers. Het Oud Postkantoor is een ontwerp van de Belgische architect Louis Cloquet voor de wereldtentoonstelling van 1913 en werd opgetrokken tussen 1898 en 1910. Het werd na de verkoop door de Regie der Posterijen in 1998 zonder succes herbestemd tot winkelcentrum.

In 2010 stond het een lange tijd leeg, maar sinds vorig jaar is het gelijkvloers opnieuw omgedoopt tot winkelcentrum. Vandaag komt daar op de twee bovenste verdiepingen een luxehotel bij, met respect voor het historische karakter van het gebouw.

Zannier Hotels, een jonge Franse speler die sinds 2011 actief is op de internationale hotelmarkt, heeft voor de inrichting van de kamers de stijl van de jaren 1900 doorgetrokken. Vanaf 150 euro kunnen gasten in het hotel overnachten.

bron: Belga