EK basket (m) - Eddy Casteels brengt aantal Belgian Lions terug tot 12 voor toernooi in Toulouse

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eddy Casteels, bondscoach van de Belgische basketbalmannen, heeft de selectie van de Belgian Lions teruggebracht tot twaalf spelers en twee invallers voor het komende toernooi in het Franse Toulouse, waar de Belgen zich klaarstomen voor het EK in het Turkse Istanboel. Dat maakte de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB) dinsdag bekend. Olivier Troisfontaines, de Belgische Basketspeler van het Jaar, en Amaury Gorgemans vallen naast de selectie. Retin Obasohan en Vincent Kesteloot zijn stand-by. Obasohan ondergaat vrijdag een nieuwe scan aan zijn geblesseerde knie en weet dan of het EK al dan niet haalbaar is.

De Belgian Lions vertrekken donderdag naar Toulouse. Vrijdag om 20u30 openen ze het vriendschappelijke toernooi tegen Frankrijk. Daarna volgen nog duels met Italië (zaterdag, 18u) en Montenegro (zondag, 18u). De twaalf Belgen die er zullen aantreden zijn Sam Van Rossom, Jonathan Tabu, Manu Lecomte, Hans Vanwijn, Maxime De Zeeuw, Quentin Serron, Jean Salumu, Jean-Marc Mwema, Pierre-Antoine Gillet, Axel Hervelle, Kevin Tumba en Ismael Bako.

Volgende week woensdag werken de Belgian Lions de enige oefeninterland in eigen land af. Dan ontvangen de troepen van Casteels Spanje, goed voor olympisch brons in Rio de Janeiro. De Belgian Lions verrasten vorige week de Europese kampioen door op Tenerife met 71-89 aan het langste eind te trekken.

België neemt het op het EK in groep D op tegen Groot-Brittannië (01/09), Letland (02/09), Rusland (04/09), Turkije (05/09) en Servië (07/09).

bron: Belga