Een stil nummer van tien minuten lang verovert de iTunes-hitlijsten

Een stil nummer van tien minuten lang verovert de iTunes-hitlijsten
Foto Pixabay

Het nummer ‘A a a a a Very Good Song’ is in een week tijd naar de 67ste plaats geklommen in de iTunes-hitlijst. Opvallend is dat het liedje een stilte is van 10 minuten lang.

Als je vaak je iPhone aansluit aan je auto, zal je ook al wel gemerkt hebben dat het nummer dat alfabetisch eerst komt in je bibliotheek, vaak meteen wordt afgespeeld. Daar had Samir Mezrahi genoeg van. Hij loste het probleem op met een stil nummer van 10 mimnuten lang, zodat je de kans hebt om zelf je muziek te kiezen.

Beter dan Selena Gomez

Het nummer heet ‘A a a a a Very Good Song’ en komt door de vele a’s zo goed als altijd helemaal boven je bibliotheek te staan. Zo begint het automatisch te spelen in de auto, maar hoor je niets, waardoor je niet een andere liedje zo vaak moet beluisteren dat je het beu bent.

Mezrahi zette de lange stilte vorige week op iTunes en promootte het op Twitter. In een week tijd verzamelde het bericht al 12.000 likes en klom het nummer naar de 67ste plaats in de hitlijsten van iTunes. Daarmee staat het hoger dan Selena Gomez, Kendrick Lamar en The Chainsmokers.

In stilte rijk worden

De vraag is nu of Apple het nummer zal verwijderen of niet. Het is duidelijk een grap, en dat appreciëren ze niet altijd in de iTunes Store, maar het bedrijf verdient er natuurlijk ook iets aan. En Mezrahi, die ziet dankzij de tien minuten durende stilte zijn bankrekening ook behoorlijk aandikken.