Belgische delegatie van WK atletiek aangekomen in Brussel

Belgische delegatie van WK atletiek aangekomen in Brussel

De laatste Belgische atleten die in Londen aantraden op het WK atletiek zijn vandaag omstreeks 16u aangekomen in het station Brussel-Zuid. Enkele supporters met tricolore vlaggen waren aanwezig om hen te ontvangen. Jacques Borlée en zijn twee zonen Kevin en Dylan begaven zich naar een taxi, die hen naar het ziekenhuis zou brengen waar ze Ambre, de vanmorgen geboren dochter van Jonathan, voor het eerst zouden ontmoeten. Jonathan Borlée haastte zich gisterenavond al naar het thuisfront om bij de geboorte van zijn eerste kind aanwezig te zijn, meteen na de finale van de 4×400 meter. Daarin eindigden de Belgian Tornados op de vierde plaats.

Jacques Borlée, coach van de Belgian Tornados, blikte een dag na de vierde plaats nog even terug op de prestatie van zijn team. “Binnen twintig jaar zullen we misschien zeggen dat een vierde plaats super is, maar na de wedstrijd waren we ongelooflijk ontgoocheld. Nu komt het erop aan te blijven werken.”

Nafissatou Thiam, die de wereldtitel pakte op de zevenkamp, keerde vorige week maandag al terug naar België, daags na haar triomf in Londen. Ze bezorgde België een eerste gouden medaille ooit op een WK atletiek. Thiam geniet momenteel van haar vakantie in Miami.

bron: Belga