Segways niet langer welkom in Barcelona

Barcelona bant Segways uit het centrum
AFP / J. Lago

In de strijd tegen het massatoerisme heeft het stadsbestuur van Barcelona een nieuwe stap gezet. Voortaan zijn Segways en elektrische scooters niet langer welkom.

De Catalaanse hoofdstad kreunt al langer onder de steeds toenemende instroom van toeristen. Het stadsbestuur ziet zich daarom genoodzaakt om maatregelen te nemen. Zo mogen er voorlopig geen nieuwe hotels gebouwd worden in Barcelona. Eerder werden al duizenden appartementen van Airbnb gehaald.

Het verbod op Segways is de volgende stap. De gemotoriseerde steppen worden door toeristen vaak gebruikt om op een comfortabele manier de binnenstad te verkennen, maar daar maken ze het leven van de plaatselijke bewoners zuur.

30 miljoen toeristen

De voorbije jaren is het toerisme in Barcelona dan ook geëxplodeerd. Vorig jaar brachten 8,3 miljoen mensen er de nacht door in een hotel, terwijl nog eens zoveel bezoekers verbleven in een huurappartement. Met de passagiers van cruiseschepen en dagjestoeristen uit de rest van Spanje meegerekend, kreeg Barcelona in totaal zo’n 30 miljoen mensen op bezoek. In 2012 waren er dat nog ‘maar’ 7,4 miljoen.