Weerbericht – Op een plaatselijk buitje na grotendeels droge zondagnamiddag

Weerbericht - Op een plaatselijk buitje na grotendeels droge zondagnamiddag

Zondagnamiddag is een plaatselijk buitje niet uitgesloten maar blijft het meestal droog. Maxima van 17 of 18 graden op de Ardense hoogten, rond 19 graden aan zee en van 20 tot 22 graden in de andere streken, meldt het KMI. Ook zondagavond en -nacht blijft het rustig en meestal droog. Maandag krijgen we na het optrekken van het plaatselijke ochtendgrijs rustig en droog weer met zomerse temperaturen. ’s Ochtends is het nog vrij zonnig maar overdag ontstaan er meer stapelwolken. Enkel in het zuidoosten van het land begint de dag met veel bewolking en mogelijk een spatje regen. Maxima van 20 tot 24 graden bij een meestal zwakke wind uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen, in de namiddag krimpend naar zuid.

Dinsdag neemt de bewolking al vlug toe vanaf het zuidwesten en volgen er buien met kans op onweer. In de loop van de namiddag wordt het in het westen droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 22 graden aan de kust en in de Ardennen en 27 graden in de Kempen.
Woensdag is het rustig en vrij mooi met stapelwolken en hoge wolkenvelden, en maxima rond 23 graden. Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Later op de dag bereikt een regenzone het westen.

Donderdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met enkele buien. Later op de dag bereikt een regenzone het westen. Maxima rond 23 graden.
Vanaf vrijdag is het wisselvallig en vrij koel met regelmatig regen of buien, vooral zaterdag mogelijk ook met onweer. Zondag lijkt de kans op neerslag kleiner, en dalen de maxima naar waarden rond 20 graden.

bron: Belga