Proximus League - Lierse redt tegen Beerschot een punt op de valreep

SK Lierse en Beerschot Wilrijk hebben op 't Lisp de tweede speeldag in de heenronde van de Proximus League (1B) afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Clubvedette Hernan Losada trof voor de bezoekers twee keer raak in de eerste helft. Na zijn eerste doelpunt, die vanaf de penaltystip gescoord werd, gingen de poppetjes even aan het dansen. De wedstrijd werd vijf minuten stilgelegd nadat er supporters met projectielen naar elkaar hadden gegooid, maar kon zonder problemen voortgezet worden. Losada rondde vijf minuten voor het einde van de eerste helft een snelle counter af. Op slag van rust zorgde Pierre Bourdin voor de aansluitingstreffer. Beerschot Wilrijk leek in de tweede helft op weg naar zijn tweede competitiezege, maar in de slotminuten bezorgde invaller Nico Binst de Pallieters alsnog een punt in de beladen streekderby.

Vrijdag al hield het ambitieuze Cercle Brugge na een 2-0 zege tegen Union de punten thuis. Een dag later plezierde ook Roeselare het thuispubliek door met 3-1 te winnen tegen OH Leuven. Westerlo wacht na een draw tegen Tubeke (1-1) nog steeds op zijn eerste overwinning in de Proximus League.

Na twee speeldagen behouden Roeselare en Cercle Brugge het maximum van zes punten. Nieuwkomer Beerschot Wilrijk staat met vier punten op de derde plaats, Lierse is vierde met twee punten. Westerlo, OHL en Tubeke verzamelden ieder één punt, Union is puntenloos laatste.