Patrick Kluivert en Edgar Davids verschijnen op politieke meeting van Robert Mugabe

Patrick Kluivert en Edgar Davids, twee voormalige Nederlandse internationals die speelden bij FC Barcelona, zijn zaterdag verschenen aan de zijde van president Robert Mugabe van Zimbabwe tijdens een meeting van de partij van de dictator. Oppositiepartij MDC spreekt van een schande. “Ze zouden zich moeten schamen.” De 93-jarige Mugabe regeert al 37 jaar met ijzeren hand over Zimbabwe en is kandidaat voor een nieuw mandaat in 2018. Onder zijn leiding is het land aanzienlijk armer geworden. Ook op vandaag heerst er nog een ernstige economische crisis.
De lokale staatskrant Herald publiceerde een foto waarop Kluivert en Davids te zien zijn terwijl ze een Barcelona-outfit met de naam van Mugabe erop overhandigen aan vicepresident Emmerson Mnangagwa. Volgens de krant verklaarde Kluivert dat “Zimbabwe een groots land is dat erg goed bestuurd wordt, maar een slecht imago heeft in Europa”.
De voetballers, die binnenkort in Zimbabwe een wedstrijd zullen spelen met ex-spelers van Barca, hebben met hun optreden woede opgewekt bij de politieke oppositie in het land. “Dit is een echte schande. Ze zouden zich moeten schamen”, verklaarde Obert Gutu, woordvoerder van oppositiepartij MDC. “Ze geven de indruk dat ze een tiran steunen.”

Bron: Belga