Jupiler Pro League - Charleroi klopt mak Anderlecht en blijft mee op kop

door
Belga
Leestijd 2 min.

Sporting Charleroi heeft zondag op de derde speeldag van de Jupiler Pro League zijn maximum van de punten behouden. Op Mambour ging landskampioen Anderlecht met 2-0 voor de bijl na een goals van Amara Baby (55.) en Cristian Benavente (90.+3). Paars-wit telt na drie speeldagen maar vier punten. In een gesloten openingsfase slaagde Anderlecht, met opnieuw Trebel ten koste van Onyekuru in de basis, er niet in Charleroi pijn te doen. Een geblokt schot van Teodorczyk, voor Anderlecht, en een knappe vrijschop van Rezaei, voor Charleroi waren de beste mogelijkheden.

Na rust zorgde Baby na tien minuten voor spektakel. De buitenspeler vlamde van even buiten de zestien met een keiharde pegel de 1-0 op het scorebord. Anderlecht kon daar niets tegen overzetten. Pas vijf minuten voor tijd moest Penneteau in actie komen om een schot van invaller Onyekuru te keren. In het slot was het Charleroi zelf dat via Baby en Bedia nog het dichtste bij een tweede treffer kwam. Diep in blessuretijd kwam de 2-0 er toch nog, toen Benavente een enig mooie solo fraai afrondde. Charleroi staat met 9/9, samen met Club Brugge, aan kop van de Jupiler Pro League. Anderlecht staat met een 4/9 slechts in de middenmoot.

Eerder zondag won Racing Genk de spektakelpartij bij Antwerp met 3-5. Zaterdag boekten Kortrijk, Moeskroen en Waasland-Beveren uitzeges bij respectievelijk Eupen (1-2), Lokeren (0-2) en Oostende (0-3) en speelden KV Mechelen en AA Gent 1-1 gelijk. Club Brugge won vrijdag al de topper tegen Zulte Waregem met 1-2.

bron: Belga