Jezus komt, opnieuw, ten val in Hasselt

Voor de tweede ommegang van de Virga Jessefeesten zakten zondag 30.000 mensen af naar Hasselt. Dat maakte de lokale politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad bekend. Het bezoekersaantal lag beduidend hoger dan vorige zondag, toen er minstens 20.000 kijklustigen opdaagden. Op het vlak van verkeer deden er zich geen problemen voor. Rond het middaguur stonden er nog dertien voertuigen op het parcours van de ommegang, die de politie liet takelen. De politie pakte een persoon ter controle mee naar het kantoor, omdat die zich verdacht gedroeg voor de start van de ommegang. Aan het einde van de ommegang raakte een deelnemer lichtgewond na een kleine aanrijding met een praalwagen. Een persoon, die de rol van Jezus speelde, was van de kar gevallen.
Rond 18 uur werd beslist om een deel van de evenementenzone en de parkings, die afgesloten waren, terug vrij te geven. De binnenstad blijft voor alle gemotoriseerd verkeer tot 23 uur afgesloten. De pendelbussen vanop de IKEA-parking waren ook weer een succes. De bussen van De Lijn vervoerden 4.000 mensen, vijfhonderd meer dan vorige week zondag.
De organisatie, de stad Hasselt en de hulpdiensten zijn tevreden over het verloop van de tweede ommegang en de samenwerking tussen de verschillende diensten. De Virga Jessefeesten in Hasselt vinden om de zeven jaar plaats. Dinsdagavond vindt de derde ommegang plaats.

bron: Belga