Genk pakt na doelpuntenkermis volle buit bij Antwerp

KRC Genk heeft zondagnamiddag op de derde speeldag in de hoogste voetbalklasse na een spektakelstuk met 3-5 gewonnen op het veld van promovendus Antwerp. De bezoekers kwamen in het Bosuilstadion na acht minuten op voorsprong. Mwana Samatta, de Tanzaniaanse spits van Genk, stond op de juiste plaats om een gemeten voorzet van rechtsachter Joakim Maehle af te werken.

Net voorbij het kwartier mochten de Limburgers een tweede keer juichen. Leandro Trossard stond vrij aan de tweede paal om een assist van kapitein Thomas Buffel binnen te koppen. Amper vijf minuten later prijkte de 0-3 op het bord. Na balverlies van Faris Haroun pakte Siebe Schrijvers uit met een technisch hoogstandje en vloerde Bolat met een gekruist schot.

Ondanks de dramatische start liet Antwerp de armen niet zakken. In minuut 24 bezorgde Joeri Dequevy de thuisaanhang nieuwe hoop na goed voorbereidend werk van Oulare (1-3). Kort voor de rust vergrootte Genk de marge echter opnieuw na een tweede treffer van Samatta (41.), die een voorzet van Schrijvers tegen de netten tikte.

Opvallend, Antwerp kreeg zo in 45 minuten vier goals te slikken terwijl de Great Old op de eerste twee speeldagen (0-0 thuis tegen Anderlecht, 0-1 winst in Gent) de nul kon houden.

Na de koffie slaagde Antwerp er aanvankelijk niet in een vuist te maken. Genk domineerde en zag dat overwicht net voor het uur vertaald in een vijfde doelpunt. Bolat loste een kopbal van Samatta waarna Arslanagic ongelukkig het leer in eigen doel verwerkte.

De match leek gespeeld maar met twee Antwerpse doelpunten in drie minuten kwam de vlam toch weer in de pan. Eerst strafte invaller Owusu een foutje van de Genkse goalie Vukovic af, daarna kopte Arslanagic de 3-5 tegen de touwen.

In de laatste tien minuten ging stamnummer 1 nog verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het bleef na een aangenaam kijkstuk uiteindelijk bij acht goals op de Bosuil.

In het klassement heeft Genk nu net als Antwerp 4 op 9 waarmee beide teams in de middenmoot parkeren.

Later vandaag/zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Om 18 uur gaat kampioen Anderlecht op bezoek bij Charleroi. STVV en Standard sluiten de speeldag af met een duel op Stayen. Aftrap om 20 uur.

Vrijdagavond al won Club Brugge met 1-2 bij Zulte Waregem en behield zo als enige ploeg in 1A het maximum van 9 punten. Charleroi kan blauw-zwart bovenin wel nog bijbenen.