Belgen in het buitenland - Jordan Lukaku helpt Lazio aan Italiaanse Super Cup

Lazio Roma heeft zondagavond zijn naam voor de vierde keer in de clubgeschiedenis op de erelijst gezet van de Supercoppa, de Italiaanse Super Cup. In het Olympisch Stadion van Rome versloeg Lazio landskampioen én bekerhouder Juventus met 2-3. Jordan Lukaku eiste met een knappe actie en dito assist voor het winnende doelpunt een hoofdrol op. Lazio klom via Ciro Immobile op een dubbele voorsprong. In de 32e minuut zette de Italiaanse spits een strafschop om, in de 54e minuut kopte hij de 0-2 tegen de netten. Het Italiaanse wonderkind Paulo Dybala maakte in de 85e minuut de aansluitingstreffer en leek met een laat penaltydoelpunt verlengingen uit de brand te slepen. Dat was echter zonder invallers Jordan Lukaku en Alessandro Murgia gerekend. De Belgische linksachter zette zich door tot op de achterlijn, ontweek een glijdende tackle en behield het overzicht om het leer panklaar terug te leggen voor Murgia. De jonge Romein legde de 2-3 eindstand in de slotseconden vast. Voor Lukaku, die het slotkwartier mocht volmaken bij Lazio, is het zijn eerste prijs in Italië.

Lazio Roma verloor vorig jaar de bekerfinale tegen Juventus met 2-0, maar omdat de Oude Dame ook al landskampioen was mochten de Romeinen zich als verliezend bekerfinalist opmaken voor hun zevende Supercoppa. Juve strijdt al voor de dertiende keer, onafgebroken sinds 2012, voor de prestigeprijs. De Italiaanse topclub uit Turijn won de Super Cup zeven keer en is samen met AC Milan recordhouder.

In de Turkse Süper Lig is Antalyaspor op de openingsspeeldag met 2-0 onderuit gegaan bij landskampioen Besiktas. De Belgische doelman Ruud Boffin liet zich op slag van rust vloeren door de Portugees Pepe, die niet langer voor Real Madrid voetbalt. Vanaf de penaltystip slaagde Cenk Tosun erin Boffin nog een tweede keer te verschalken.