Aardverschuiving sleurt twee bussen mee in India

Aardverschuiving sleurt twee bussen mee in India
Aardverschuiving sleurt twee bussen mee in India

Minstens zes mensen zijn zaterdag om het leven gekomen nadat een aardverschuiving twee bussen meesleurde in een bergachtig gebied in het noorden van India. De autoriteiten vrezen dat de dodentol nog fors zal oplopen omdat er nog veel vermisten zijn. Het ongeval vond plaats op een 200-tal kilometer van Shimla, de hoofdstad van de bergachtige deelstaat Himachal Pradesh. De bussen waren rond middernacht net gestopt voor een pauze toen rotsen en een modderstroom een volledige strook van de weg verzwolgen.

Een bus belandde uiteindelijk zowat 800 meter lager. Volgens het Indiase persbureau Press Trust of India zouden 30 mensen om het leven gekomen zijn bij de ramp. Andere bronnen maken gewag van een nog hogere tol. Zo schrijft bijvoorbeeld de krant The Indian Express dat gevreesd wordt voor minstens 50 doden.

Ook in het naburige Nepal heeft de aanhoudende stortregen al aardverschuivingen en ook overstromingen veroorzaakt. Volgens de woordvoerder van de Nepalese minister van Binnenlandse Zaken lieten sinds vrijdag al minstens 40 mensen het leven in het land.
In India is sinds de start van het regenseizoen sprake van honderden doden door de hevige regenval en bijhorende overstromingen en aardverschuivingen.

Bron: Belga