Trop is te veel, deze hoeveelheden drink en eet je beter niet

Chocolade
Foto Pexels

Dat te veel koffie en alcohol niet goed is voor je lichaam, is een open deur intrappen. Maar hoeveel kan je van je favoriete drankjes en snacks verorberen voordat je eraan sterft? Dat vertelt AsapSCIENCE in een video.

Koffie

Hoeveel is te veel koffie? Volgens de onderzoekers van AsapSCIENCE zul je pas bezwijken wanneer je zeventig kopjes koffie na elkaar drinkt. Die hoeveelheid bevat voldoende cafeïne om hartkloppingen en zelfs een hartstilstand te veroorzaken en een iemand die zeventig kilogram weegt te doden.

Alcohol

Met alcohol pas je uiteraard beter op. Zo zouden dertien shotjes dodelijk zijn. Door de drank zouden zones in je hersenen die verantwoordelijk zijn voor de ademhaling en hartslag, blokkeren en uiteindelijk uitvallen.

Water

Hoewel je met water niet veel mis kan doen, is te veel ook niet goed. Je lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid opnemen. Toch moet je echt al je best doen, want pas vanaf zes liter beginnen je hersencellen te zwellen en krijg je hoofdpijn. In het slechtste geval beland je in coma of sterf je.

Kruiden

Wanneer je te veel zout opneemt, beginnen je hersenen te krimpen. Dit leidt dan weer tot hypernatriëmie, een aandoening met symptomen zoals sufheid, spierzwakte en in ernstige gevallen zelfs een coma. Als je 48 lepels van je favoriete kruiden eet,  is de kans groot dat je die aandoening krijgt. Wanneer je 129 lepeltjes peper naar binnen werkt, kan je er zeker van zijn dat je het loodje legt, terwijl dat bij nootmuskaat al bij een paar lepeltjes is.

Chocolade

Verslaafd aan chocolade? Je weet vast dat het beter is om niet te veel van de lekkernij te eten. Al moet je wel wel 85 repen verorberen voordat je lichaam het niet meer aankan. De stof theobromine is hier de dooddoener, want in extreem grote hoeveelheden is die schadelijk voor de mens.