Aldi verkoopt nu ook wijn met weinig calorieën

Voor een lekker glaasje alcohol moet je tegenwoordig bij Aldi zijn, zo lijkt het wel. Nadat hun rosé en gin geprezen werd als een van de beste ter wereld, verkoopt de supermarktketen nu ook een wijn met weinig calorieën.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Dat wijn een caloriebom is, weten we allemaal. Speciaal voor de liefhebbers van de alcoholische drank, komt Aldi met de Featherweight-reeks op de proppen. Opvallend genoeg is die best vriendelijk voor je lijn. Een glas van 150 milliliter bevat amper 52 tot 59 calorieën. Ter vergelijking: een traditioneel glas wijn bevat er minstens dubbel zoveel.

Spotgoedkoop 

De keerzijde van de medaille is dat er minder alcohol in zit. Normaal gesproken heeft wijn een alcoholpercentage van zo'n 12%, nu is dat slechts 5,5%. Gelukkig is er nog één extra pluspunt. Voor een fles moet je amper 2,99 pond (iets meer dan 3 euro) neertellen.

Vier soorten

Wie graag eens van deze godendrank wil proeven, heeft de keuze tussen vier soorten. Naast een Chileense Merlot, heeft Aldi ook een Zinfrandel rosé, een Chileense Sauvignon Blanc en een Italiaanse Pinot Grigio in de aanbieding. Jammer genoeg zijn de Featherweight-wijnen alleen in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. Fingers crossed dat ze snel hun weg vinden naar ons Belgenland.