Acht tips om je aantrekkelijker te voelen

Acht tips om je aantrekkelijker te voelen
Unsplash / A. Lustre

Wil je jezelf soms aantrekkelijker voelen? Dan heb je geen sexy outfit of een dikke laag make-up nodig. Dankzij deze acht tips kweek je in een mum van tijd meer zelfvertrouwen. 

1. Werk jezelf in het zweet

Ook al zijn Netflix-marathons je favoriete hobby, toch kan je baat hebben bij wat beweging. Je lijf wordt er niet alleen strakker van, maar het is ook de ideale manier om je frustraties kwijt te raken. Bovendien heb je even me-time en komen er tijdens het sporten meer endorfines vrij, een stofje dat zorgt voor een gelukkig gevoel.

2. Strooi met complimenten

Dat het krijgen van complimenten je zelfvertrouwen een boost geeft, weten we allemaal. Maar wist je dat anderen een pluim geven ook een positief effect heeft? Volgens een studie van de University of Electronic Science and Thechnology of China vinden andere mensen jou dan aantrekkelijker, waardoor je zelf ook meer aandacht hebt voor je positieve karaktertrekken.

3. Lachen, lachen en nog eens lachen

Als je glimlacht, schatten andere mensen je in als vriendelijk en hartelijk. Hetzelfde effect krijg je als je glimlacht naar de spiegel. Daarnaast hebben wetenschapers van de University of Cardiff onderzocht hoe gezichtsuitdrukkingen je humeur kunnen beïnvloeden. Ze ontdekten dat mensen die meer lachen, zich ook beter in hun vel voelen.

4. Trakteer jezelf op een peptalk

Het klinkt misschien onnozel, maar nadenken over je positieve eigenschappen helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Zeker luidop tegen jezelf praten, kan wonderen verrichten, zo blijkt uit een studie van de University of Illinois uit 2014. Recent hebben vorsers ook ontdekt dat het stress vermindert. Door over jezelf te praten in de derde persoon, bekijk je jezelf vanop een afstand. Op die manier krijg je je emoties meer onder controle en creëer je meer rust in je hoofd.

5. Ontwikkel je gevoel voor humor

Haalt iemand het bloed onder je nagels vandaan? Of ben je geïrriteerd door enkele, kleine dingen? Dan kan je door het maken van mopjes wat stoom afblazen. Ook dankzij een gezonde portie zelfspot voel je de stress van je schouders glijden. Je zal merken: door jouw flaters en irritaties door een roze bril te bekijken, zal je na een tijdje jezelf ook positiever inschatten.

6. Duik tussen de lakens

Seks is niet alleen ontzettend leuk, maar het is ook een geweldige manier om je zelfvertrouwen een duwtje in de rug te geven. Dat blijkt uit een studie die in 2014 is gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Journal of Social Psychological and Personality Science. Daarin staat dat mensen die regelmatig rampetampen, een beter zelfbeeld krijgen.

7. Kies voor rode outfits

Je comfortabel voelen in je eigen kleren is noodzakelijk als je je goed wil voelen over jezelf. Als je als vrouw bovendien goed staat met de kleur rood, mag je jezelf een schouderklopje geven. Of het nu een rode jurk, trui of lipstick is, mannen vinden vrouwen met deze kleur automatisch aantrekkelijker. Volgens onderzoekers van de University of Rochester zijn mannen zelfs meer geneigd om een vrouw op date te vragen als ze een rode T-shirt draagt.

8. Fake it till you make it

“Fake it till you make it” was twee jaar geleden nog de favoriete leuze van verleidster Jolyn tijdens ‘Temptation Island’, maar blijkbaar schuilt er een waarheid achter deze uitspraak. Door te doen alsof je blaakt van het zelfvertrouwen, geef je je humeur onmiddellijk een boost.