“Zullen soevereiniteit van Venezuela verdedigingen”

Dat de Verenigde Staten een militaire interventie in Venezuela niet uitsluiten, zet de zenuwen op scherp in het Zuid-Amerikaanse land. De Venezolaanse minister van Defensie laat weten niet over zich heen te laten lopen door het Amerikaanse leger. “We zullen de belangen en de soevereiniteit van Venezuela verdedigingen”, zegt Vladimir Padrino Lopez, weet El Pais. De Amerikaanse president Donald Trump liet vrijdag verstaan dat een militaire interventie tot de opties behoort die zijn administratie bekijkt om op de situatie in Venezuela te reageren.
Lopez noemt die uitspraak “een daad van waanzin, van opperst extremisme”. Hij ziet hierin overigens niet alleen een bedreiging voor Venezuela maar voor de mensheid in zijn geheel. “Amerika wordt geregeerd door een extremistische elite. Ik weet niet hoe het met de wereld verder moet als het draait om de mensheid, de aarde en zijn natuurlijke rijkdommen uit te roeien”, zegt de defensieminister.
Mocht er een Amerikaanse interventie komen, zal de minister klaar staan om het land onder leiding van Nicolas Maduro te verdedigen. “Als soldaat zal ik samen met het leger in de voorhoede staan om de belangen en soevereiniteit van Venezuela te verdedigen.”

bron: Belga