Wellens wint in Houffalize, Dumoulin is de nieuwe leider

Wellens wint in Houffalize

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft de zesde rit in de BinckBank Tour (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 196,9 kilometer tussen startplaats Riemst en aankomstplaats Houffalize was Wellens in een spurt met twee sneller dan zijn metgezel Tom Dumoulin (Sunweb). De Nederlander neemt wel de leiderstrui over van zijn landgenoot Lars Boom (LottoNL-Jumbo). Jasper Stuyven (3e), Greg Van Avermaet (4e), Tiesj Benoot (5e), Oliver Naesen (7e) en Sep Vanmarcke (9e) zorgden verder voor een Belgisch gekleurde top tien. Een zestal kleurde de vroege vlucht van de dag in de Ardennenetappe van de BinckBank Tour. De Nederlanders Weening (Roompot) en Van Baarle (Cannondale) kregen het gezelschap van de Duitser Martin (Katusha), de Fransman Gougeard (AG2R), de Australiër Sutherland (Movistar) en de Brit Geoghegan Hart (Sky). Hun voorsprong steeg maximaal tot iets meer dan vijf minuten, maar nog voor de finale werd het zestal opnieuw ingerekend.

Op 25 kilometer van de aankomst trokken Wellens en Sagan in de aanval. De wereldkampioen kreeg af te rekenen met een lekke band en werd voorin vervangen door Dumoulin. Het duo hield een groepje achtervolgers met Van Avermaet, Naesen, Stuyven, Valgren Andersen en Benoot op afstand. Wellens klopte op de hellende aankomststrook in Houffalize Dumoulin in de spurt.
Zondag wacht de renners de laatste etappe in de BinckBank Tour, een rit van 193,5 kilometer tussen Essen en Geraardsbergen. In de Vlaamse Ardennen, met onder meer een beklimming van de Muur van Geraardsbergen, wordt de strijd om het eindklassement beslecht.

bron: Belga