Weerbericht – Maandag brengt kortstondig beterschap

Het blijft zaterdagnamiddag overwegend grijs en regenachtig, maar in het westen komen er geleidelijk enkele opklaringen. Zondag wordt het wisselend bewolkt en op een lokale bui na droog. Beterschap komt er pas echt op maandag met droog en aangenaam weer maar dinsdag volgen er alweer buien, zo meldt het KMI. Het kwik stijgt zaterdagnamiddag naar 14 à 15 graden in de Ardennen tot lokaal 22 graden in het westen. ’s Avonds is er nog kans op een bui en in de tweede helft van de nacht wordt het droog. De nachtelijke minima bedragen 12 tot 16 graden. Zondag klokt de thermometer af op 17 tot 21 graden en zondagnacht wordt het 10 tot 15 graden.

Maandag blijft het droog en wordt het wisselend bewolkt. Het wordt ook warmer met maxima van 20 graden in de Hoge Ardennen en tot 23 of 24 graden in Vlaanderen.
Dinsdag neemt de bewolking al vlug toe vanaf het zuidwesten en volgen er buien met kans op onweer. De temperaturen stijgen tot 22 graden aan de kust en tot 27 graden in de Kempen.

Woensdag wordt het opnieuw overwegend droog en vrij zonnig met maxima van 19 tot 23 graden. Maar vanaf donderdag verwachten de weervoorspellers opnieuw wisselvallig weer met regelmatig regen of (onweers)buien. Op donderdag schommelen de maxima in het centrum van het land nog rond 22 graden, later rond een vrij koele 20 graden.

bron: Belga