Vierde editie Nostalgie Beach Festival sluit af met UB40

In Middelkerke is zaterdag de vierde editie van het Beach Festival van radiostation Nostalgie aan de gang. “We zijn zeer tevreden. Er zijn meer bezoekers dan vorig jaar”, zegt marketingverantwoordelijke Lobke Vergauwen. Middelkerke bleef zaterdag gespaard op weergebied en zo kon het Beach Festival onder een stralende zon van start gaan. The Kids, punkrockers van eigen bodem, trapten de dag om 11.30 uur op gang. ‘There Will Be No Next Time’ werd het verwachte hoogtepunt van hun set. Nik Kershaw en vervolgens The Romantics mochten daarna het publiek muzikaal verwennen.
Met onder meer ‘Cruel Summer’ kreeg Bananarama het publiek zonder problemen aan het dansen. Een tiental fans mochten de dames zelfs op het podium vergezellen. Bob Geldof, ondertussen ook al zestiger, mocht het publiek verder opwarmen voor Belinda Carlisle, Anastacia en UB40. Zij staan zaterdagavond nog op het programma.
Voor de set van Bob Geldof en zijn Boomtown Rats was er een romantisch huwelijksaanzoek op het Beach Festival. Coco Jr. was ceremoniemeester van dienst.
Het precieze bezoekersaantal is nog niet gekend, maar er kwamen meer mensen naar het Nostalgie Beach Festival dan vorig jaar. Toen waren het er 15.000.

bron: Belga